Nieuwe ontwerper Alters Insigne.

Vanwege drukke werkzaamheden bij o.a. De Efteling had Diego Terroba tijdig laten weten dat het ontwerp van het Alters insigne 2017 zijn laatste zou zijn. De Stichting Alterse Carnaval moest om die reden dan ook op zoek naar een nieuwe ontwerper.

Met trots laat de Stichting dan ook weten dat Perry Schuurbiers de nieuwe ontwerper van het Alters insigne 2018 is geworden.

De in Halsteren geboren en getogen Perry is bekend van zijn ontwerpen voor o.a. B.C. De Waterstraot, maar ontwerpt daarnaast ook de wagens van diverse bouwclubs in de omgeving.

Vastelaoved is hem vanuit thuis van jongs af aan met de paplepel ingegeven. Perry, en ook zijn familie, Spinolen in hart en nieren zijn al jarenlang betrokken en begaan met de Alterse Vastelaoved.

Het nieuwe motto van Altere, Oud Gedaon is Jong Geleerd! is de inspiratie geweest voor het ontwerp van het Alters Insigne 2018.

Tijdes ’t vastelaoved feest gaode gemaskerd over straot.
Oew eige vordoen as iemes aonders
en op ’t eeste gezicht onherkenbaor zijn,

mar ’n Spinool is fier op z’n afkomst
en zal dì altij laote zien.

In ’t nuuwe insienje ziede dà trug
in de typiese boerezaddoek en boerepet.

’t Gemaskerd verkleeje is de baosis,
dà kredde van jongs af aon mee.

’t Masker stao symbool vor d’ouwere Spinool.
Mar as die z’n masker afzet
dan ziede dad ielke Spinool d’n eeuwige jeugd et.

Het nieuwe Alters insigne zal vanaf begin januari 2018 beschikbaar zijn in de verkoop.

Reacties zijn gesloten.